ua en ru

Україна серед п'яти країн підписала угоду про розслідування катастрофи МН17

Україна серед п'яти країн підписала угоду про розслідування катастрофи МН17 Фото: катастрофа МН17 на Донбасі (youtube.com DELFI Video)

Судовий процес над підозрюваними буде організовано в Нідерландах

Представники України, Нідерландів, Австралії, Бельгії та Малайзії у середу, 20 вересня, підписали угоду, в якій підтвердили співпрацю з покарання винних у аварії MH17. Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ Нідерландів.

У повідомленні наголошується, що п'ять країн уже працюють разом у Спільній слідчій групі (ССГ), що займається розслідуванням трагедії, і підписавши угоду, сторони підтвердили свою прихильність висуненню обвинувачень та організації судового процесу над підозрюваними і погодилися продовжувати співпрацю.

Раніше члени ССГ ухвалили рішення про те, що судовий процес над підозрюваними буде організовано в Нідерландах.

"Країни ССГ сповнені рішучості притягти винних до відповідальності. Ця письмова угода - переконливий доказ цього. У липні ми ухвалили рішення про кримінальне переслідування за голландським законодавством, але за активної міжнародної підтримки. Смерть 298 невинних людей, у тому числі 196 голландських жертв, не може і не повинна залишатися безкарною", - заявив міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс.

Нагадаємо, у серпні Росія передала міжнародній групі слідчих додаткові радіолокаційні дані про катастрофу Boeing компанії Malaysia Airlines рейсу МН17 на Донбасі.