ua en ru

Нідерландська Swedish Automobile домовилася про продаж виробничих площ Saab з подальшою здачею їх в оренду

Нідерландська Swedish Automobile (раніше Spyker Cars) досягла умовної угоди з продажу виробничих площ шведського автовиробника Saab, що знаходиться у вкрай скрутній фінансовій ситуації, з подальшою здачею їх в оренду (мова йде про площу у 483 тис. кв. м). Saab Automobile AB домовилася з консорціумом шведських інвесторів на чолі з Hemfosa Fastigheter AB, що займається операціями з нерухомістю, з продажу 50,1% акцій в Saab Automobile Property AB за 255 млн шведських крон (28 млн євро). Відповідна інформація міститься в оприлюдненому сьогодні прес-релізі Swedish Automobile, що контролює Saab, повідомляє РБК. У ньому наголошується, що консорціум має право на покупку додаткової частини акцій Saab Automobile Property. У разі реалізації даного права сума угоди зросте до 300 млн шведських крон (33 млн євро).
Інформація про те, що Hemfosa проявляє інтерес до покупки Saab площ у шведському м. Трольхеттане, з'явилася раніше в шведських ЗМІ. Зокрема, повідомлялося, що компанії ведуть переговори з даного питання, однак угода "гальмується" заплутаним фінансовим становищем Saab. У той же час наголошувалося, що Saab теж зацікавлена ​​в співпраці з Hemfosa. Компанія розглядала можливість здачі частини виробничих площ в оренду, що дозволило б отримати грошові кошти, які можна направити на виплату заробітної плати співробітникам і інвестувати у виробництво.
23 червня 2011 р. Saab оголосив, що не може платити зарплату співробітникам у зв'язку з відсутністю коштів. 27 червня материнська компанія Saab - Swedish Automobile - привернула кошти для розрахунку за боргами зі співробітниками Saab, а також з постачальниками комплектуючих. Тоді ж зазначалося, що неназвана китайська компанія розмістила замовлення на покупку 582 автомобілів Saab загальною вартістю 13 млн євро (18,4 млн дол.)