ua en ru

У Нідерландах заявили про кібервійну з РФ

У Нідерландах заявили про кібервійну з РФ Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Нідерландам необхідно позбутися наївності у питанні кібербезпеки

Міністр оборони Нідерландів Анк Бейлевельд заявила, що її країна перебуває у кібервійні з Російською Федерацією (РФ). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на DW.

За словами Бейлевельд, Нідерландам необхідно позбутися наївності у питанні кібербезпеки.

"Нідерланди перебувають в стані кібервійни з Росією", - заявила вона.

Зазначається, що таким чином вона прокоментувала інцидент, який стався в квітні поруч зі штаб-квартирою Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) в Гаазі, коли чотири людини з російськими дипломатичними паспортами були затримані поруч з автомобілем, повним обладнання, необхідного для проведення кібератак.

"Те, що сталося, дійсно небезпечно", - наводить слова Бейлевельд агентство AFP.

Крім того, на запитання, чи можна назвати нинішній стан справ між двома країнами кібервійною, вона відповіла: "Так, це той випадок". За її словами, після недавніх подій Міністерство оборони збільшило витрати на кібербезпеку.

"Ми вкладаємо більше коштів в розвідувальні служби, щоб мати можливість бачити, що відбувається, і вживати заходів у разі потреби", - сказала Бейлевельд.

Також вона повідомила, що альянс НАТО розглядав пропозицію Нідерландів використовувати своїх фахівців з кібератак.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Німеччини Хорст Зеєхофер заявив, що у зв'язку з випадками кібератак пропонує прийняти заходи посилення кібербезпеки. Він вказав, що в справі захисту федеральних органів і суспільства будуть розширені повноваження відомства у сфері інформаційної безпеки.