ua en ru

ФРН готує проект закону про кібербезпеку

ФРН готує проект закону про кібербезпеку Ілюстративне фото (РБК-Україна)

У 2019 році в Німеччині буде представлений пакет заходів активного відображення кібератак

Міністр внутрішніх справ Німеччини Хорст Зеєхофер заявив, що у зв'язку з випадками кібератак пропонує прийняти заходи посилення кібербезпеки. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Deutsche Welle.

Зеєхофер розповів, що загрози в кіберпросторі держави, бізнесу і користувачів як і раніше високі. Він заявив, що в 2019 році представить проект закону про безпеку у сфері IT. Також будуть створені передумови для запровадження єдиного стандарту безпеки в області інформаційних технологій.

Він висловився за активну боротьбу проти кібератак і вважає, що слід реагувати не після конкретних нападів і спричиненого ними збитку, а до того, запобігаючи хакерські атаки.

Крім цього, він вказав, що в справі захисту федеральних органів і суспільства будуть розширені повноваження відомства у сфері інформаційної техніки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Німеччині кожен день відбуваються кібератаки на урядові мережі. У доповіді BSI йдеться, що з 1 липня 2017 року по 31 травня 2018 року у відомство надійшло 145 відповідних повідомлень від німецьких операторів, більшість із них - зі сфери инфотехнологий і телекомунікацій, а також енергетичного сектора.