ua en ru

У Нідерландах заявили, що так і не добилися від РФ співпраці у справі МН17

У Нідерландах заявили, що так і не добилися від РФ співпраці у справі МН17 Фото: уламки на місці падіння МН17 (Marcel Research flickr)

Нідерланди знаходяться в регулярному контакті з РФ, але не можуть добитися співпраці

Міністр безпеки юстиції Нідерландів Стеф Блок заявив, що так і не вдалося домогтися від Російської Федерації (РФ) співробітництва у справі краху рейсу МН17. Про це він розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Ми домовилися з українською стороною, що якщо серед підозрюваних будуть громадяни України, то вони постануть перед голландським судом по відеозв'язку з України. Вирок, який винесе їм голландський суд, буде приведений у виконання на території України", - заявив Блок.

За словами голландського міністра, аналогічної домовленості з російською стороною досягти не вдалося.

"Нам би дуже цього хотілося. Росія не дуже поступлива в тому, що стосується процесу над підозрюваними у нападі на рейс МН17, але нам важливо заручитися підтримкою всіх країн, у тому числі і РФ. Ми перебуваємо в постійному контакті з РФ, але, на жаль, це питання поки залишається невирішеним", - резюмував Блок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна і Нідерланди підпишуть угоду про міжнародно-правовому співробітництві у справі про катастрофу пасажирського літака МН17 на Донбасі в липні 2014 року.