ua en ru

В НГУ спростовують створення батальйону "Крим" в їх структурі

В НГУ спростовують створення батальйону "Крим" в їх структурі Фото: НГУ

Раніше із заявою про створення батальйону "Крим" у структурі НГУ заявив координатор акції по блокаду Криму Іслямов

В Національній Гвардії України (НГУ), яка входить у систему Міністерства внутрішніх справ України (МВС), відзначають, що заяви про створення в їх структурі кримськотатарського батальйону, залишаються поки що на рівні заяв, які не закріплені законодавчо. Про це заявила речник відомства Світлана Павловська, передає Радіо Крим.Реалії.

Раніше із заявою про створення ботальона "Крим" у структурі НГУ заявив координатор акції по блокаду Криму Ленур Іслямов.

"Це інсинуації окремої людини, який бере на себе відповідальність робити подібні заяви. Я можу сказати тільки одне, що Нацгвардія України діє в рамках чинного законодавства", - прокоментувала заяву Іслямова спікер НГУ.

Вона також зазначила, що ініціатива може бути, але вона повинна втілюватися в рамках законів України.

"Є чітко визначені завдання, це люди зі зброєю. Це відповідні законодавчі рамки, які визначаються чинним законодавством в Україні, так і міжнародним законодавством. Ми хочемо йти в Європу. Ми працюємо над вдосконаленням нашого чинного законодавства, в тому числі і судової, і ми повинні чітко розуміти, що є відповідні рамки, в яких ми діємо", - додала Павловська.

Нагадаємо, координатор блокади Криму Ленур Іслямов заявив, що в Україні продовжується формування так званого кримськотатарського батальйону. За його словами, склад уже набрано майже наполовину.