ua en ru

У НФ закликають уряд негайно провести засідання зі Світовим банком і ЄБРР щодо УТГ

У НФ закликають уряд негайно провести засідання зі Світовим банком і ЄБРР щодо УТГ Фото: Наталія Кацер-Бучковська

Представники "Народного фронту" закликають уряд терміново провести спільне засідання Кабінету міністрів зі Світовим банком, ЄБРР, Енергетичним співтовариством і "Нафтогазом" для забезпечення виконання умов Третього енергетичного пакету та остаточно скасувати рішення Міністерства економічного розвитку і торгівлі України про передачу в управління міністерству ПАТ "Укртрансгаз" (УТГ). Про це заявила народний депутат України від "Народного фронту" і член комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Наталія Кацер-Бучковська.

"Уряд має негайно організувати та провести спільне засідання Кабінету Міністрів за участю представників ЄБРР, Світового банку і керівництва НАК "Нафтогаз України". Ситуація, що склалася із "Укртрансгазом" – це реальна загроза енергетичній незалежності України. Такі рішення можуть поставити під загрозу забезпечення опалювального сезону", - заявляє народний депутат.

"Рішення Мінекономіки вже викликало серйозні запитання до України з боку наших партнерів. Спільне засідання із західними партнерами потрібне для того, щоб привести ситуацію у відповідність до Третього енергопакету й продовжити реорганізацію "Нафтогазу". Окрім того, важливо без проблем пройти опалювальний сезон", - додала вона.