ua en ru

НФ підтримав проект держбюджету-2017, висунувши низку пропозицій

НФ підтримав проект держбюджету-2017, висунувши низку пропозицій Фото: голова "Народного фронту" Арсеній Яценюк

Основні пропозиції НФ стосувалися фінансування Нацполіції і ДСНС

Фракція "Народний фронт" у цілому підтримала проект державного бюджету на 2017 рік. Про це заявив голова фракції Арсеній Яценюк за підсумками засідання фракції, повідомляє "112 Україна".

Зокрема, "Народний фронт" підтримав ініціативи уряду щодо підвищення зарплат вчителям на 30% і оборонний бюджет у розмірі 129 млрд гривень.

Крім того, Яценюк озвучив ряд пропозицій щодо держбюджету.

"Ми наполягаємо на збільшенні суми на академічні стипендії. 14 млрд буде на дороги в наступному році, плюс 700 млн доларів від Світового банку та інших міжнародних кредиторів. Додатково потрібні гроші на Нацполіцію і на ДСНС. Повинно бути 6 млрд на Нацполіцію для завершення реформи і 800 млн для ДСНС", - зазначив Яценюк.

Спікер парламенту Андрій Парубій також додав, що "Народний фронт" у цілому підтримала більшість пропозицій Кабміну.

"В НФ були питання щодо оборонного сектора і за освітою, були питання боротьби з злочинністю, про підвищення зарплат для слідчих. В цілому, в дискусії багато ініціативи уряду були підтримані НФ", - зазначив Парубій.

Варто додати, що в середу в парламенті пройде перша публічна дискусія щодо проекту державного бюджету.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що остаточна позиція фракції "Блок Петра Порошенко" щодо проекту державного бюджету на 2017 рік буде сформована після завершення всіх дискусій.