ua en ru

НФ звинуватив "Батьківщину" і "Оппоблок" в "провалі" конфіскації цінностей Януковича

НФ звинуватив "Батьківщину" і "Оппоблок" в "провалі" конфіскації цінностей Януковича Фото: Сергій Пашинський

Верховна Рада не змогла включити законопроект № 4811 про цивільної конфіскації активів Януковича до порядку денного сесії. "За" проголосувало лише 169 народних обранців, незважаючи на те, що законопроект був написаний з урахуванням пропозицій і зауважень європейських партнерів. Про це повідомили в прес-службі "Народного фронту".

Наголошується, що в тому числі, у повному складі не голосували Опозиційний блок, "Батьківщина", всього два голоси дала "Самопоміч".

"Таким чином, Генеральна прокуратура України в черговий раз не отримає необхідних важелів для повернення заарештованих коштів Януковича у Державний бюджет, у тому числі на фінансування оборонного замовлення", - йдеться в повідомленні прес-служби НФ.

"Я звертаюся до всіх нормальним людям. Ми чули багато брехні про якомусь рейдерстві, про якесь майно. Закон поширюється виключно на заарештовані засоби Януковича та його оточення. Я звертаюся до всіх борцям з офшорами, ці кошти перебувають на рахунках офшорних компаній, в Ощадному банку - 1,5 млрд доларів", - прокоментував результати голосування голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, представник "Народного фронту" Сергій Пашинський.

"Поверніть ці кошти або скажіть, що ви особисто мотивовані, щоб Янукович повернув ці кошти собі, а ви отримали комісію", - звернувся до критиків законопроекту народний депутат.

"Я впевнений, що Янукович не отримає ці кошти, і все-таки здорові сили переможуть. Досить брехати, краще розкажіть мотиви своєї брехні", - додав він.

У свою чергу народний депутат від "Народного фронту" Тетяна Чорновол з трибуни Верховної Ради розповіла історію загиблого бійця АТО, свого чоловіка Миколи Березового. Щоб спонукати колег проголосувати за закон про спецконфискации, вона вийшла на трибуну з картиною-портретом сина бійця.

Парламентарій розповіла, що Березовий загинув під час наступу на Іловайськ з-за "хворобливих амбіцій командира" і техніку – БТР і кулемет – які вийшли з ладу.

Чорновол підкреслила, що повернення награбованих режимом Януковича коштів могло б вистачити, щоб належним чином підтримати Збройні Сили та запобігти тому, щоб інші діти не росли без батьків.

Проте наголошується, що депутати так і не змогли включити законопроект до порядку денного.