ua en ru

Незалежний член наглядової ради "Нафтогазу" пояснив причини своєї відставки

Незалежний член наглядової ради "Нафтогазу" пояснив причини своєї відставки Фото: "Нафтогаз України" (РБК-Україна)

Пол Ворвік у листі Коболєву пояснив причини своєї відставки

Незалежний член наглядової ради НАК "Нафтогаз України" Пол Ворвік пояснив причини своєї відставки. Про це він написав у листі на адресу главі "Нафтогазу" Андрію Коболєву, передає кореспондент РБК-Україна.

Ворвік повідомив, що серед причин його відставки, зокрема: поява у ЗМІ некоректної інформації; втручання уряду у роботу "Укртрансгазу", включаючи рішення щодо призначення на посади голови правління та інших працівників, а також в плани по здійсненню відокремлення (анбандлінга); призначення керівників та технічних спеціалістів, які були звільнені з "Нафтогазу" на посади в уряді; втручання уряду у питання діяльності "Укргазвидобування"; відсутність чіткого розуміння щодо повної підтримки урядом затвердженого плану дій щодо корпоративного управління; відсутність змістовного затвердження фінансових планів підприємств групи на 2017 рік з боку уряду; відсутність всебічної уваги уряду до затвердження запропонованої корпоративної стратегії групи "Нафтогаз".

За його словами, це призвело до зростання негативних чинників, порівняно з тими, які передбачалися на момент його призначення у березні 2016 року та порівняно з тими очікуваннями позитивного розвитку, які були під час першого засідання наглядової ради у травні 2016 року.

"На мій погляд, ці події суттєво ускладнюють можливість виконання повноважень незалежного члена наглядової ради, порівняно з тим, як це передбачалося на початку, оскільки вони свідчать про те, що наглядова рада не в змозі працювати так, як це узгоджувалося раніше, а саме, на принципах цілісності, прозорості та справедливості, без остраху та з отриманням всебічної підтримки від уряду", - сказано в тексті листа.

Нагадаємо, раніше Коболєв повідомляв, що незалежні члени наглядової ради "Нафтогазу" прийняли остаточне рішення про відставку.