ua en ru

Незалежно від місць, матч "Шахтар" - "Дніпро" дуже важливий, - Мірча Луческу

Незалежно від місць, матч "Шахтар" - "Дніпро" дуже важливий, - Мірча Луческу Фото: Мірча Луческу

Наставник "гірників" готує свою команду до бою

Шахтар - Дніпро. Головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу прокоментував майбутню гру проти "Дніпра" в чемпіонаті України. Про це пише сайт "гірників".

"Не хотілося б, щоб вони слухали те, що говориться навколо цієї ситуації в "Дніпрі". Вони професіонали і знають: коли футболісти виходять на поле, то віддаються повністю. І це не залежить від того, отримали вони бонус, є затримки зарплати або якісь інші негативні моменти. Це справжнє дербі. Напевно буде дуже жорстка гра з обох сторін. Незалежно від того, на яких місцях перебувають "Шахтар" і "Дніпро", це дуже важливий матч для регіону. Цей також не буде винятком", - сказав Луческу.

"Ми втратили очки в матчі, де повинні були домагатися дуже великого результату в нашу користь. Грали добре, на складному полі, але допустили помилки, особливо наприкінці першого і другого таймів. Найцікавіше: їх здійснювали досвідчені гравці, що неприпустимо. Зараз чемпіонат України настільки короткий, що будь-яка втрата очок може вплинути на розподіл місць. Це міні-чемпіонат. Я дивлюся, у цьому напрямку налаштовуються все більше і більше. Мало конкуренції, і немає змагального моменту, як повинно бути в нормальному чемпіонаті. "Динамо" і "Шахтар", по-моєму, тільки випадково можуть втратити очки в таких умовах. Результат у більшій мірі залежить від тих матчів, які ці команди будуть проводити між собою. Це дуже мало для такої країни, як Україна, в якій бажають бачити якомога більше колективів в єврокубках. Наполягаю і продовжую говорити про те, щоб система чемпіонату змінилася так, щоб матчі мали більше значення, проводилися при повних стадіонах і вболівальники ці ігри чекали. Це говоримо ми - ті, хто практично не виступає перед своєю публікою", - додав румунів.

Нагадаємо, в минулому турі "Дніпро" і "Шахтар" втратили очки. Дніпряни вдома програли "Динамо", а "Шахтар" у Полтаві зіграв внічию з "Ворсклою".

Додамо, що на РБК-Україна відбудеться онлайн-трансляція матчу "Шахтар" - "Дніпро".