ua en ru

Незаконні обшуки скоротилися з початку дії закону "маски-шоу стоп", - Мін'юст

Незаконні обшуки скоротилися з початку дії закону "маски-шоу стоп", - Мін'юст Фото: ілюстративне зображення (twitter.com milinformant)

Відповідний закон почав діяти з грудня 2017 року

Міністерство юстиції України констатує скорочення незаконних обшуків з початку дії закону "маски-шоу стоп". Про це сьогодні на зустрічі з Європейською бізнес асоціацією повідомив міністр юстиції України Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Украина.

"В цілому, що позитивного... Те, що суди стали розглядати набагато менше клопотань про проведення обшуків... Повноцінних таких "маски-шоу", які були поганою візитною карткою, зараз немає", - сказав він.

Петренко зазначив, що скарги щодо неправомірних дій правоохоронних органів все ще надходять через Офіс бізнес-омбудсмена, однак їх кількість на багато менше, ніж у попередній період.

"Три-чотири скарги через Офіс бізнес-омбудсмена... Великого масиву скарг немає", - зазначив Петренко.

Міністр нагадав, що відповідний закон почав діяти з грудня 2017 року.

Нагадаємо, Міністерство юстиції України хоче ввести майнову відповідальність правоохоронців за нанесення збитків підприємству при здійсненні обшуків. Слідчий безпосередньо за рахунок свого майна буде нести відповідальність. Якщо у слідчого немає майна, то до нього буде применяетья дисциплінарна та кримінальна відповідальність.