ua en ru

Незаконні дії Вілкула завдали державі збитків на 5 млн гривень, - Луценко

Незаконні дії Вілкула завдали державі збитків на 5 млн гривень, - Луценко Фото: Олександр Вілкул (РБК-Україна)

Луценко наголосив, що Вілкул не мав права передавати ділянки землі в аренду

Через незаконні дії народного депутата Олександра Вілкула на посаді голови Дніпропетровської ОДА держава недоотримала 5 мільйонів гривень. Про це під час брифінгу повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Абсолютно чітко зрозуміло, що голова державної адміністрації підписував розпорядження щодо земель, які не були землями запасу", - повідомив Луценко.

Генпрокурор наголосив, що Вілкул не мав права передавати ділянки землі в аренду. За його словами, без рішення Кабінету міністрів землі сільсько-господарського призначення не можуть бути використані за іншим призначенням.

"Але пан Вілкул так не вважав і перевів їх (ділянки, - ред.) із сільсько-господарського у промислове. Це дало підприємцям можливість не сплатити до бюджету 5 мільйонів, що на той час складало майже 1 мільйон доларів", - додав Луценко.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за даними ГПУ, Вілкул передав в оренду 15,0197 га земель колективної власності, а також ще дві ділянки площею 1,8 і 1,15 га. Крім того, він передав в оренду землі сільськогосподарських доріг і прогонів.

Зазначимо, 16 жовтня Верховна рада може розглянути подання на Вілкула.