ua en ru

Незаконне отримання ділянок на березі моря найчастіше відбувається на підставі судових рішень, - генпрокурор

Незаконне отримання ділянок на березі моря найчастіше відбувається на підставі висновків контролюючих органів та судових рішень. Про це генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив під час наради з колективом прокуратури АР Крим щодо питань додержання законності при використанні та забудові земель водного фонду, повідомляє прес-служба прокуратури АР Крим.

"Що стосується незаконних схем отримання ділянок біля моря, найчастіше їх отримують на підставі незаконних висновків контролюючих органів та судових рішень, угод про обслуговування, що стосується насамперед гідротехнічних споруд, та про спільну діяльність. Розповсюдженими є також факти нецільового використання земель, коли зареєстровані на папері як елінги, гаражі, житлові будинки насправді виявляються багатоповерховими готелями. Сумнівними є схеми отримання ділянок уздовж морів для сільськогосподарських потреб та кооперативного будівництва", - зауважив Пшонка.

Крім того, генпрокурор додав, що наглядовим відомством автономії впродовж останніх років було оскаржено понад 100 незаконних актів щодо прибережних земель загальною площею 260 га.

"Було порушено п'ять кримінальних справ. Зокрема, за фактом незаконного зведення хмарочосу в 100-метровій зоні моря, на ділянці у Приморському парку, за фактом незаконного введення в експлуатацію, за підробленими документами, самовільно збудованих 14 елінгів в Сімферопольському районі, також двох готелів в Сакському районі. Однак п'ять справ на весь Крим - цього недостатньо. Ви повинні жорсткіше реагувати на свавілля контролюючих органів та органів місцевої влади. Без уваги прокуратури не повинен залишитися жоден шматок берега уздовж всього узбережжя Чорного моря, де є порушення закону", - наголосив Пшонка.

Читайте також: В АРК прокуратура ініціювала повернення ряду санаторіїв незаконно відчуженого майна