ua en ru

Нейтральний статус і ядерну зброю зроблять Україну Швейцарією східної Європи, - Рабинович

Нейтральний статус і ядерну зброю зроблять Україну Швейцарією східної Європи, - Рабинович Фото: Вадим Рабинович

Нардеп вважає, що ядерна зброя - додаткова страховка для України

Ядерну зброю і нейтральний статус підвищить рівень безпеки України і зробить її Швейцарією східної Європи. Таку думку в прямому ефірі програми "Вечірній прайм" на телеканалі "112-Україна" висловив народний депутат України, голова підкомітету ВР з прав людини і лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабинович.

"Україна має подати в суд на учасників Будапештського меморандуму за невиконані обіцянки щодо нашої безпеки. Це необхідно для легимитизации наших подальших кроків. А потім треба задуматися міцно — і продовжити роботу над ядерною зброєю, технічні можливості для цього є. У такому неспокійному оточенні, в цьому небезпечному світі володіння такою зброєю нашої нейтральною країною поліпшить військове становище України. Світ завжди поважає сильних", - заявив Рабинович.

На його думку, що ядерна зброя - це додаткова страховка для України.

"Я дуже мирна людина, але вважаю, що "наш бронепоїзд" повинен стояти на запасному шляху. Я вже заявляв про те, що нейтральною за статусом Україні треба відтворювати ядерну зброю. В мене кидали каміння, говорили, як це жахливо, — але час показує мою правоту. Краще володіти ядерною зброєю і охолоджувати гарячі голови, ніж кидати голих-босих пацанів під чужі танки", — заявив народний депутат.

"Так, зараз це робити важче. Через нерозумного керівництва у нас виперли за кордон багато кадри. При цьому ми шості у світі з торгівлі зброєю, а самі закликаємо людей "скинутися на армію", оскільки нічим воювати — як таке може бути? Треба не економити на основному елементі безпеки країни, не треба робити багато вливання "в нікуди", а саме — треба" — переконаний парламентарій.

Рабінович впевнений, що ядерна зброя і нейтральний статус можуть підвищити рівень безпеки України.

"Маючи таких сусідів навколо, спостерігаючи таку ситуацію у світі, ми переконаємося — ядерну зброю і нейтральний статус України (я до нього закликаю весь час, нам треба будувати "Швейцарію східної Європи") допоможуть нашої безпеки куди більше, ніж всі ці міжнародні договори, які вже продемонстрували наочно свою нікчемність. І я не розумію, чому це питання зараз не стоїть у нас на порядку денному", — констатував Рабінович.