ua en ru

Невиплата боргів загрожує Україні дефолтом, - Гройсман

Невиплата боргів загрожує Україні дефолтом, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман (facebook.com/pg/volodymyrgroysman)

Гройсман пояснив, навіщо Україні зараз співпрацювати з МВФ

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що невиплата боргів загрожує Україні дефолтом. Про це він написав у Twitter.

Гройсман повідомив, що Україні необхідно зараз співпрацювати з Міжнародним валютним фондом (МВФ), інакше їй загрожує дефолт.

"А це зупинка виробництва, девальвація гривні, інфляція. Нам потрібно уберегти людей від цього негативу, тому нам і потрібні нові запозичення, щоб повернути старі. Далі - потрібно нарощувати економіку", - пояснив прем'єр-міністр.

Невиплата боргів загрожує Україні дефолтом, - Гройсман

Скріншот (twitter.com/VGroysman)

Нагадаємо, місія МВФ відвідає Київ у вересні. 21 серпня надзвичайний та повноважний посол України в США Валерій Чалий повідомив, що під час свого візиту до України представники місії МВФ обговорюватимуть питання цін на газ для населення.

За його словами, створення умов для надходження інвестицій є важливим пріоритетом і роботи посольства, і української влади.

"Очевидно, що прийняття антикорупційного законодавства - це умова надання додаткових кредитів. Ми очікуємо в вересні місію МВФ в Україні і розгляд цих питань", - розповів Чалий.

Він наголосив, що питання надання чергового траншу Україні від МВФ перебуває на завершальній стадії.