ua en ru

Невірний підхід до люстрації може ще більше розколоти Україну, - Герман

Люстрація в Україні повинна відбутися, однак при цьому немає підстав відкидати людей тільки за те, що вони працювали при попередній владі. Про це в ефірі програми "Шустер live" заявила член парламентської фракції Партії регіонів Ганна Герман.

"Не можна всіх цих професійних людей просто так відкидати. Повинні бути об'єктивні суди, повинен бути об'єктивний механізм підходу до оцінки ролі кожного в суспільстві. І це дасть нам можливість не залишити країну без фахівців", - заявила вона.

На думку парламентарія, невірний підхід до люстрації може ще більше розколоти Україну.

"Я б не хотіла, щоб Україна в такій непростій ситуації набувала ще одн розлом вже по лінії люстрації. Треба зробити все, щоб кожна людина мала гарантії справедливого підходу до нього. Якщо так не станеться, це принесе велику шкоду і ворожнечу між людьми. А зараз ми повинні зробити все, щоб рівень ненависті в суспільстві падав", - зазначила Герман.

Також нардеп розповіла про те, чому прийняла рішення не брати участь у дострокових виборах у Верховну Раду.

"Нехай прийде нова команда, нехай люди, які зробили цю революцію, спробують себе у владі, - Ред.). Необхідно дати їм шанс. А громадяни нехай потім оцінять, що вони змогли зробити, що не змогли, коли було краще і легше жити. Саме з цих причин я не балотуюся в наступний парламент", - додала вона.