ua en ru

Нетаньяху: катастрофа Іл-20 у Сирії може мати більш серйозні наслідки

Нетаньяху: катастрофа Іл-20 у Сирії може мати більш серйозні наслідки Фото: Біньямін Нетаньяху flickr.com/israelipm)

Нетаньяху назвав передачу Сирії нових ЗРК питанням безпеки Ізраїлю

Катастрофа російського військового літака Іл-20 в Сирії, в якій РФ звинуватила Ізраїль, може мати більш серйозні наслідки. Про це після зустрічі з президентом США Дональдом Трампом заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, передає ізраїльський телеканал Kan.

При цьому повідомляється, що Нетаньяху не уточнив, про що конкретно йде мова.

"Катастрофа російського літака може мати більш серйозні наслідки", - підкреслив він.

Нетаньяху підтвердив, що обговорював з американським лідером передачу Росією зенітно-ракетного комплексу С-300 для Сирії. Він також назвав це питання дуже важливим для безпеки Ізраїлю.

За даними джерел Kan, ізраїльський прем'єр після повернення з США планує провести переговори з президентом Росії Володимиром Путіним.

Нагадаємо, 17 вересня над Середземним морем сирійські ракетні комплекси збили російський літак, коли він повертався на авіабазу Хмеймім. Російська сторона поклала провину за інцидент на Ізраїль, винищувачі якого нібито створили небезпечну ситуацію. В результаті катастрофи загинули 15 осіб.

Пізніше з'явилася інформація про те, що Росія скасувала візит Нетаньяху через катастрофу Іл-20, однак пізніше у Кремлі офіційно спростували ці дані.