ua en ru

Декілька з 40 ракет, випущених терористами з сектору Газа по містах на півдні Ізраїлю, розірвалися в житлових кварталах

Декілька з 40 ракет "Град", випущених одночасно терористами з сектору Газа по містах на півдні Ізраїлю, розірвалися в житлових кварталах: в Ашдоді осколками ракет поранено трьох жителів, серед яких дитина. Про це повідомляє "7 канал".

Одна з ракет розірвалася північніше Гедери, що означає перехід терористів до використання ракет могутнішої модифікації, радіус поразки яких перевищує 40 км і в принципі розширює зону ураження до кордонів Гуш-Дана - найбільш густонаселеного регіону Ізраїлю.

Такий могутній ракетний залп дав також зрозуміти і продемонстрував, що система ПРО "Залізний купол", що до цих пір досить ефективно протистояла ракетному обстрілу, нездатна відобразити атаку 40 ракет одночасно. Підвищення інтенсивності обстрілу демонструє також обсяг арсеналів озброєння, накопиченого терористичними організаціями в секторі Газа, незважаючи ні на блокаду, ні на так званий "процес переговорів про врегулювання конфлікту" з Ізраїлем.

Уряд Ізраїлю поки не наважується віддати ЦАХАЛ наказ про проведення наземної операції в секторі Газа з метою захоплення плацдармів, з яких ведеться ракетний обстріл, - однією з причин є побоювання, що в цьому випадку ХАМАС, який в даний момент не бере участь в атаці на ізраїльські міста, вступить в збройне протистояння з ЦАХАЛ, що зробить операцію в секторі Газа надзвичайно складною і кровопролитною.

Нагадаємо, 10 березня повідомлялося, що палестинські терористи випустили по Ізраїлю більше 100 ракет за день.