ua en ru

Неприйняття закону по Тимошенко не означає відсутність результатів, на які сподівався ЄС, - глава МЗС Литви

Неприйняття закону щодо лікування засуджених за кордоном, який, зокрема, дозволить екс-прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко виїхати на лікування до Німеччини, не означає відсутність результатів, на які сподівався Європейський Союз. Про це агентству BNS глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс, передає радіо "Свобода".

"Неприйняття закону (про лікування ув'язнених за кордоном) ще не означає, що немає тих результатів, на які ми сподівалися. Доки цих результатів не буде, складно сподіватися на успіх. Якщо Україна твердо вирішила підписати (...) угоду, то вона має продемонструвати результати", - сказав міністр.

При цьому Лінкявічюс заявляє, що ще не все втрачено. "Якщо ви питаєте, чи можна сьогодні сказати, що точно не відбудеться підписання, то я б так не стверджував", - сказав він.

За словами Лінкявічуса, "ситуація, безсумнівно, не радує, оскільки немає ясності". "Хоча політичне рішення підписати угоду начебто очевидне, воно не обґрунтовано конкретними кроками", - сказав глава МЗС Литви, яка наразі головує в ЄС.

При цьому, на його думку, Президент України Віктор Янукович ще може врятувати угоду з Євросоюзом, якщо залучить свої лідерські якості для ухвалення Києвом пакета законів, необхідних для євроінтеграції.

"Я думаю, що Янукович може врятувати угоду, якщо вдасться до лідерства і відповідальності", - сказав Лінкявічюс.