ua en ru

Через негоду без водопостачання залишилися 4 міста Кіровоградської області

Через негоду без водопостачання залишилися 4 міста Кіровоградської області Фото: негода в Україні (прес-центр ДСНС)

Йдеться про міста Кропивницький, Олександрія, Знам'янка та Світловодськ

Унаслідок ускладнення погодних умов (дощ, гроза, пориви вітру) чотири великі міста в Кіровоградській області залишилися без централізованого водопостачання. Про це повідомляє прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Зокрема йдеться про міста Кропивницький, Олександрія, Знам'янка та Світловодськ.

"1 липня близько 18:30 поблизу м. Світловодськ відбулося падіння електроопори лінії електропередач 150 кВт. Унаслідок пошкодження ЛЕП знеструмлено 3 мікрорайони м. Світловодськ (близько 20 тис. жителів) та 2 насосні станції (забезпечують подачу води до м. Кропивницький, м. Олександрія, м. Знам’янка), правий берег м. Кременчук Полтавської області (близько 50 тис. жителів)", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, о 23:55 електропостачання м. Кременчук відновлено шляхом перепідключення на іншу лінію електропередач.

"У зв’язку з необхідністю повної заміни електроопори відновлювальні роботи заплановано розпочати з 7:00 2 липня", - доповіли в ДСНС.

Водночас, як повідомляє місцеве видання "Гречка" з посиланням на директора Кіровоградського ВКГ ОКВП "Дніпро-Кіровоград" Валентину Давидчук, водопостачання не припиниться лише в районах Масляниківки та Гірничого обласного центру.

"Повне відновлення водопостачання планується: Світловодськ - 8:00 3 липня, Олександрія - 20:00 3 липня, Знам'янка - 4 липня 8:00, Кропивницький - 4 липня 22:00. У час відсутності водопостачання буде забезпечено підвіз води", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що внаслідок негоди на території шести областей постраждало 17 осіб (із них 1 дитина).