ua en ru

Унаслідок негоди в Україні постраждало 17 людей

Унаслідок негоди в Україні постраждало 17 людей Фото: гроза в Києві (Pixabey)

Пошкоджено 260 покрівель житлових будинків, 11 господарських будівель та 8 шкіл

Унаслідок ускладнення погодних умов (дощ, гроза, пориви вітру) на території Київської, Черкаської, Сумської, Полтавської, Кіровоградської та Тернопільської областей постраждало 17 осіб (з них 1 дитина). Про це повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"За попередніми даними, сталося повалення 640 дерев, пошкоджено 260 покрівель житлових будинків, 11 господарських будівель та 8 загальноосвітніх шкіл", - йдеться в повідомленні.

Зокрема у Київській області, як уточнили у відомстві, постраждало 8 осіб, у Баришівському районі пошкоджено шиферні та металеві покрівлі на 18 багатоповерхових житлових будинках, 202 приватних житлових будинках та 7 загальноосвітніх школах, повалено 140 дерев.

Своєю чергою в Черкаській області постраждало 5 осіб, у п’яти районах області (Золотоніський, Чорнобаївський, Драбівський, Уманський та Шполянський райони) пошкоджено шиферні та металеві покрівлі на 8 приватних житлових будинках та 8 господарських будівлях, повалено 138 дерев.

Також у Сумській області постраждало 4 особи (з них 1 дитина, 2013 р. н.), у м. Суми та п’яти районах області (Сумський, Роменський, Недригайлівський, Конотопський та Білопільський райони) пошкоджено шиферні та металеві покрівлі на 4 приватних житлових будинках, повалено 43 дерева.

Тернопільська область - у Збаразькому районі пошкоджено шиферні та металеві покрівлі на двох приватних житлових будинках та трьох господарських будівлях, повалено 80 дерев.

Полтавська область - у двох районах (Лубенський та Оржицький райони) пошкоджено шиферні та металеві покрівлі на 14 приватних житлових будинках, повалено 225 дерев.

Кіровоградська область - у двох районах (Новомиргородський та Новоархангельський райони) пошкоджено шиферні та металеві покрівлі на 12 приватних житлових будинках та на одному загальноосвітньому закладі, повалено 14 дерев.

За даними відомства, до ліквідації наслідків негоди від ДСНС було залучено 210 рятувальників та 45 одиниць техніки.

Нагадаємо, 29 червня на Луганську область обрушився сильний і страшний ураган.