ua en ru

Негода в Україні: на Закарпатті вже підтоплено 13 дворогосподарсв

Негода в Україні: на Закарпатті вже підтоплено 13 дворогосподарсв Фото: рятувальники відкачують воду в Закарпатті (прес-центр ДСНС)

Унаслідок налипання мокрого снігу в області відбулося падіння 36 дерев на дороги

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій доповіли оперативну інформацію щодо ліквідації наслідків негоди в Україні: на території Закарпатської області станом на 06:00 10 грудня 2017 року вже підтоплено 13 дворогосподарств. Про це повідомляє прес-центр ДСНС.

"Унаслідок різкого підняття рівнів ґрунтових вод, потічків, захаращеності стічних канав і дренажних систем відбулося підтоплення 13 підвалів житлових будинків та дворогосподарств у п’яти районах області (Перечинський - 1, Ужгородський - 3, м. Ужгород - 5, м. Свалява - 2, м. Мукачеве - 2). Підрозділами обласного управління ДСНС відкачано близько 5000 м3 води", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними відомства, внаслідок налипання мокрого снігу відбулося падіння 36 дерев на дороги у Воловецькому, Міжгірському та Свалявському районах. Підпорядкованими підрозділами рятувальників в області розпилено близько 35 м3 деревини.

Також, як доповіли в ДСНС, надавалася допомога в буксируванні 42 автомобілів гірськими перевалами Закарпаття.

"Усього для проведення аварійно-рятувальних робіт від Управління ДСНС в області залучалося 17 одиниць техніки та 56 осіб", - відзвітували у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що більше 80 населених пунктів у Закарпатській і Львівській областях були знеструмлені внаслідок несприятливих погодних умов.