ua en ru

Негода в Україні: спецслужби забезпечили проїзд по всіх дорогах загального користування

Негода в Україні: спецслужби забезпечили проїзд по всіх дорогах загального користування Фото: погода (Віталій Носач, РБК-Україна)

Проїзд автотранспорту забезпечено по всіх дорогах загального користування в Україні

В Україні спеціальні служби забезпечили проїзд по всіх дорогах загального користування. Про це сьогодні на селекторній нараді щодо забезпечення належного утримання доріг та життєдіяльності населених пунктів за погіршення погодних умов заявив віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон, передає кореспондент РБК-Україна.

За станом на 13.30 проїзд автотранспорту забезпечено по всіх дорогах загального користування в Україні.

"На даний час проїзд автотранспорту забезпечено по всіх дорогах загального користування. На покритті доріг Вінницької, Київської, Кіровоградської, Чернігівської областей спостерігається сніговий покрив, який товщиною від трьох до дванадцяти сантиметрів", - заявив Кістіон.

За його словами, для забезпечення проїзду по Україні задіяно 949 одиниць спеціальної техніки, у тому числі 825 одиниць працюють на території інтенсивних опадів. У добу для забезпечення проїзду на дорогах загального користування використано понад 109 тонн пального.

Кістіон зазначив, що на 06:00 ранку 19 грудня інтенсивні опади припинилися майже по всій території України. Зараз снігопади тривають у Вінницькій, Кіровоградській, Житомирській, Черкаській та Чернігівській областях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через погіршення погодних умов в Києві аеропорти "Бориспіль" і "Жуляни" працюють з обмеженнями.

Крім того, заборонений в'їзд великовантажного транспорту в Київській, Житомирській, Черкаській, Полтавській і Вінницькій областях. Крім того, у Києві транспорт курсуватиме без розкладу. 19 грудня з початку руху транспорту для автобусів, тролейбусів, трамваїв введено оперативне положення №3 - курсування без дотримання розкладу у зв'язку з погіршенням погодних умов та ускладненим рухом.