ua en ru

Негода в Україні: залишаються знеструмленими 505 населених пунктів у п’яти областях

Негода в Україні: залишаються знеструмленими 505 населених пунктів у п’яти областях Фото: у ДСНС розповіли про подолання наслідків негоди в Україні

Обмежень руху транспорту внаслідок негоди на автомобільних дорогах України наразі немає

В Україні внаслідок негоди (дощ з мокрим снігом, налипання мокрого снігу, шквалисті пориви вітру), через обриви ліній електропередач і спрацювання систем захисту залишаються знеструмленими 505 населених пунктів у п’яти областях. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Знеструмленими залишаються у Дніпропетровській - 287 (відновлено електропостачання у 11), Харківській - 127 (відновлено 24), Полтавській - 53 (відновлено 20), Запорізькій - 24 (відновлено 12) та Херсонській - 14 (відновлено 2).

Через налипання мокрого снігу та шквальний вітер зафіксовано падіння близько 2 тис. 500 дерев у Харківській Запорізькій та Дніпропетровській областях.

У ДСНС також зазначають, що затори на території Дніпропетровської області ліквідовано за участю важкої інженерної техніки служби.

На дорогах державного та регіонального значення заторів не зафіксовано, обмежень руху транспортних засобів на автомобільних дорогах немає.

З метою координації заходів з подолання наслідків складних погодних умов в Дніпропетровській, Полтавській, Харківській та Запорізькій областях працюють регіональні штаби з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

До проведення робіт всього залучено 871 одиниць техніки та понад 2 тис. 714 осіб, у тому числі від ДСНС 128 одиниць техніки та 444 осіб особового складу.

Нагадаємо, за прогнозом Гідрометцентру 20-21 квітня в Україні в зв'язку з переміщенням чергового активного циклону очікуються складні погодні умови: 20 квітня - в Карпатському регіоні, Одеській, Миколаївській областях, 21 квітня - у Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій, Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Полтавській, Харківській областях.