ua en ru

Негода в Україні: знеструмленим залишається 71 населений пункт

Негода в Україні: знеструмленим залишається 71 населений пункт Фото: негода в Україні

Найбільше знеструмлено населених пунктів в Одеській і Дніпропетровській областях

Унаслідок погіршення погодних умов (дощ із мокрим снігом, налипання мокрого снігу та пориви вітру 15-20 м/с) через спрацювання систем захисту та обриви ліній електропередач уранці 23 квітня залишається знеструмленим 71 населений пункт у декількох областях України. Про це повідомляє прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 7:00 23 квітня залишається знеструмленим 71 населений пункт у трьох областях, а саме: Одеській - 54 н. п., Дніпропетровській - 16 н. п., Харківській - 1 н. п.", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, протягом 22 квітня аварійними бригадами обленерго відновлено електропостачання 158 населених пунктів у чотирьох областях, а саме: в Одеській - 124 н. п., Дніпропетровській - 15 н. п., Харківській - 15 н. п. та Кіровоградській - 4 н. п., які були знеструмлені протягом 18-20 квітня.

Нині, як зазначили в ДСНС, бригадами обленерго продовжуються роботи з відновлювання електропостачання населених пунктів. Обмежень руху транспортних засобів на автомобільних дорогах немає.

Як підрахували у відомстві, загалом до ліквідації наслідків негоди в Україні залучено 3 тис. 133 особи та 812 одиниць техніки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через негоду станом на 14:00 21 квітня залишаються знеструмленими 229 населених пунктів у чотирьох областях України.