ua en ru

Негода в Україні: знеструмленими залишаються 229 населених пунктів

Негода в Україні: знеструмленими залишаються 229 населених пунктів Фото: ліквідація наслідків негоди в Україні

Найбільше знеструмлено в Одеській області - 178 н. п.

Унаслідок погіршення погодних умов (дощ із мокрим снігом, налипання мокрого снігу та пориви вітру 15-20 м/с) через спрацювання систем захисту та обриви ліній електропередач уранці 22 квітня залишаються знеструмленими 229 населених пунктів у декількох областях України. Про це повідомляє прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 7:00 22 квітня залишаються знеструмленими 229 населених пунктів у чотирьох областях, а саме: Одеській - 178 н. п., Дніпропетровській - 31 н. п., Харківській - 16 н. п. та Кіровоградській - 4 н. п.", - йдеться в повідомленні.

Водночас, за даними відомства, на дорогах державного, регіонального значення, заторів не зафіксовано, обмежень руху транспортних засобів на інших автомобільних дорогах немає.

Також через налипання мокрого снігу та шквальний вітер зафіксовано падіння близько 3,8 тисяч дерев у Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Одеській та Херсонській областях.

"Вживаються заходи з відновлення електропостачання, розчистки автомобільних доріг та розпилювання повалених дерев у населених пунктах. До ліквідації наслідків негоди залучено 2 тис. 126 осіб та 548 одиниць техніки", - доповіли в ДСНС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через негоду станом на 14:00 21 квітня залишаються знеструмленими 368 населених пунктів у декількох регіонах України.