ua en ru

Необхідно обмежувати доступ російських авіакомпаній на білоруський ринок, - "Бєлавіа"

У Білорусії необхідно обмежувати доступ російських авіакомпаній на внутрішній ринок авіаперевезень. Такої позиції дотримується білоруська національна авіакомпанія "Бєлавіа". Фахівці компанії, чиї слова наводяться в повідомленні прес-служби авіаперевізника, стверджують, що така офіційна позиція білоруської сторони. В "Бєлавіа" пояснюють необхідність обмежень тим, що російська авіація могутніше білоруської і може захопити білоруський ринок: в Білорусії одна національна авіакомпанія, яка має в своєму розпорядженні всього 17 літаками.

В "Бєлавіа" вважають за необхідне розвивати пасажирські авіаперевезення з Мінська в регіони Росії та інші країни, знижуючи значимість Москви як транзитного пункту для громадян Білорусі.

У компанії додали, що її представники поки не запрошені на переговори про повітряне сполучення між Білоруссю і Росією, які намічені на 29 березня ц.р.

Нагадаємо, вранці 26 березня ц.р. російська авіаційна влада перервала повітряне сполучення між Мінськом і Москвою, відкликавши дозвіл на польоти авіакомпанії "Бєлавіа". Білоруські авіаційні власті у відповідь на російське рішення відкликали дозвіл на виконання регулярних рейсів у всіх російських компаній. В середині дня в прес-службі Міністерства транспорту РФ повідомили, що обмеження на польоти між Росією і Білорусією зняті.