ua en ru

Немиря: В проекті резолюції Європарламенту сказано, що Україна не вирішила питання Тимошенко

В проекті резолюції по Україні, яка сьогодні буде прийнята Європейським парламентом, сказано, що угода про асоціацію буде підписана лише за умови виконання Україною усіх умов, проте умова щодо вирішення питання екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко ще не вирішено. Про це сьогодні заявив народний депутат від ВО "Батьківщина" Григорій Немиря, виступаючи з трибуни Верховної Ради України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні Європарламент прийме резолюцію по Україні. В проекті цієї резолюції, яка підтримана всіма групами Європарламенту, зазначається, що Європарламент підтримає підписання угоди про асоціацію лише за умови виконання Україною усіх умов. Проте там зазначається, що Україна не виконала вирішення проблеми вибіркового правосуддя та звільнення Тимошенко", - заявив Немиря.

Він підкреслив, що саме на українській владі лежить відповідальність за виконання цього критерію (питання звільнення Тимошенко).

Немиря зазначив, що Президент України повинен підписати помилування, як рекомендує місія Кокса-Квасневкого, і рішення щодо Тимошенко має бути прийнято не пізніше 18 листопада, інакше Україна втратить будь-який шанс підписати угоду про асоціацію.

"Проблема політично-мотивованого правосуддя створена не в парламенті, тому не повинна бути вирішена тут. Одна повинна бути вирішена Президентом", - заявив Немиря.