ua en ru

Немиря закликав Порошенко внести УА з ЄС у Раду для ратифікації 16 вересня

Затягування з ратифікацією угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом створює враження про можливість впливу третьої країни на європейську інтеграцію України. Про це заявив заступник голови партії "Батьківщина", голова комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Григорій Немиря.

Він закликав Президента України Петра Порошенка невідкладно внести УА з ЄС до парламенту для її ратифікації 16 вересня.

"Я не бачу жодних політичних, економічних або технічних перешкод для цього", - наголосив він.

У цьому зв'язку Немиря висловив стурбованість інформацією, яку розповсюдили цього тижня ЗМІ, щодо застережень РФ стосовно угоди про асоціацію, що потребуватиме внесення зміни до як мінімум п'яти статей документу та відкладе ратифікацію на невизначений термін.

Немиря також нагадав, що вже минуло майже три місяці з моменту підписання угоди і за цей час її вже ратифікували чотири країни-члени ЄС, Грузія і Молдова, її підтримав профільний Комітет Європарламенту у закордонних справах. Угоду також внесено на розгляд Європарламенту 16 вересня.

Голова Комітету підкреслив, що якщо Україна не ратифікує угоду до кінця вересня, то вона втратить можливість її тимчасового застосування з 1 листопада цього року.