ua en ru

Немиря ніколи не ухилявся від допитів у ГПУ, - адвокат

Усі заяви першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна, які той поширює проти заступника голови партії "Батьківщина" Григорія Немирі, не відповідають дійсності. Григорій Немиря ніколи не ухилявся від допитів у Генпрокуратурі. Про це сьогодні на прес-конференції заявив адвокат Немирі Микола Титаренко, передає прес-служба "Батьківщини".

"Як тільки Григорій Немиря отримав повістку у встановлений законом спосіб, він відразу з‘явився до ГПУ", - підкреслив Титаренко.
Також, за його словами, у прокуратурі Григорій Немиря був готовий відповісти на усі запитання, натомість допит було припинено за ініціативи слідчого.

"Окрім того, із 3,5 годин, які Немиря перебуваву прокуратурі, власне допит тривав лише півгодини, і Григорій Немиря надав відповіді на усі запитання", - наголосив Титаренко.

"Більше двох годин у слідчого пішло на те, щоб узгодити з керівництвом відповідь на моє клопотання щодо аудіофіксації допиту. Хоч аудіофіксація і передбачена чинним законодавством, зокрема, законом України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність", мені було відмовлено у законному праві", - наголосив адвокат.

Для того, щоб припинити усі спекуляції щодо Немирі, Титаренко як його адвокат надіслав запит до компанії "Рідж Консалтінг" і отримав офіційну відповідь, що "ця компанія ніколи не мала з Григорієм Немирею жодних контрактних відносин та ніколи не отримувала від нього жодних платежів за будь-які послуги".

Читайте також: Фінансування виборчої кампанії "Батьківщини" з офшорів перевірить Генпрокуратура, - Кузьмін