ua en ru

Німецький RWE протягом 4 років інвестує в поновлювані джерела енергії 5 млрд євро

Німецький енергоконцерн RWE планує інвестувати в поновлювані джерела енергії 5 млрд євро протягом наступних чотирьох років, при цьому близько 70% цих коштів підуть на фінансування проекту вітроенергетичних установок. За рахунок оголошених інвестицій RWE планує підвищити вироблення "зеленої" електроенергії з поточних 2,5 тис. МВт до 4,5 тис. МВт, повідомив глава RWE Innogy Фрітц Фаренхольт, передає Reuters. За словами представника RWE, на ФРН доведеться 35% інвестицій енергоконцерну.
Інвестуючи в поновлювані джерела енергії, RWE вирішив піти шляхом нафтогазового концерну E.ON, щоб підготуватися до майбутніх змін на німецькому енергетичному ринку. RWE і E.ON сильно постраждали від рішення влади ФРН відмовитися від атомної енергії до 2022 г. слідом за аварією на японській атомній електростанції "Фукусіма". Одним з наслідків цієї постанови для німецьких E.ON і RWE стане різке зростання витрат на виробництво електроенергії при спаді збутових цін через повільне відновлення економіки, старіючого населення і підвищення рівня енергоефективності.
E.ON в середині грудня 2011 р. оприлюднила деталі широкомасштабної програми посиленого використання поновлюваних джерел енергії. У найближчі п'ять років дюссельдорфський концерн вкладе в розвиток альтернативної енергетики як мінімум 7 млрд євро. Акцент буде зроблений на будівництво великих вітропарків у відкритому морі біля берегів найважливіших європейських споживачів електроенергії. Великі вітряні електростанції стануть до ладу в 2015 р.
Таким чином, в умовах згортання в Німеччині атомної енергетики концерни E.ON і RWE вирішили заміщати атомні електростанції (АЕС), які поступово відключаються, не газовими або вугільними, а саме вітряними електростанціями.

RWE