ua en ru

Німецький банк Commerzbank має намір у наступні 4 роки скоротити до 6 тис. співробітників

Керівництво німецького банку Commerzbank має намір скоротити в наступні чотири роки до 6 тис. співробітників. "Зараз мова йде про те, щоб до 2016 р. скоротити штат на 4-6 тис. осіб, які працюють в кредитній організації повний робочий день", - повідомив сьогодні представник Commerzbank, підтвердивши інформацію, яка раніше з'явилася в ділових колах. Він додав, що надмірна кількість співробітників особливо спостерігається в роздрібному бізнесі банку.

Скорочення персоналу будуть проведені як в Німеччині, так і за кордоном, але не торкнуться таких підрозділів, як Comdirect і BRE Bank. Дані кроки є частиною оприлюдненої банком у листопаді 2012 р. програми скорочення витрат, передає Reuters.

Обговорення питання про конкретну кількість робочих місць, які будуть скорочені, почнуться в лютому 2013 р. Профспілка Verdi була проінформована про плани керівництва скоротити декілька тисяч співробітників.

Неофіційна інформація про скорочення до 6 тис. співробітників Commerzbank з'явилася ще на початку листопада минулого року. Тоді повідомлялося, що банк має намір провести програму реструктуризації бізнесу.
Європейські експерти відзначають, що Commerzbank не став винятком і поповнив список компаній, які на тлі слабких показників економік європейських країн пішли на подібні заходи. Раніше про плани скоротити кількість співробітників і реструктурувати виробництво оголосили Dutch bank ING, виробник пристроїв зв'язку Ericsson, виробник турбін Vestas та сталеливарна компанія Kloeckner & Co.

На даний момент у підрозділах Commerzbank працюють 56 тис. осіб.

Нагадаємо, влітку 2012 р. німецький банк позбувся активів на українському ринку, продавши 96% акцій "Банк Форум" групі "Смарт-холдинг", за оцінками експертів, за 450-745 млн грн.

Commerzbank - друга за величиною кредитна організація Німеччини після Deutsche Bank. Уряду ФРН належить 25% плюс 1 акція Commerzbank, які були придбані під час кредитної кризи в обмін на фінансову допомогу. Одним з центральних напрямів діяльності банку є здійснення фінансових послуг в регіонах Центральної і Східної Європи.

Читайте також: Deutsche Bank звинувачують у приховуванні 12 млрд дол. нереалізованих збитків під час кризи 2008-2009 рр