ua en ru

Німецький апеляційний суд скасував заборону на продаж продуктів Apple в Німеччині

Німецький апеляційний суд скасував заборону на продаж низки продуктів Apple в Німеччині, передає BBC.

Раніше компанія Motorola подала в суд на Apple, звинувативши останню в порушенні патенту. Позов був поданий щодо смартфона Apple iPhone 4S і сервісу віддаленого зберігання даних, заснованого на базі так званих "хмарних" технологій iCloud. Повідомляється, що компанія сплатила використання ліцензованих Motorola технологій, що і послужило причиною скасування рішення суду.

Як повідомляє компанія, продукція Apple - смартфони iPhone і планшетні комп'ютери iPad - скоро знову стануть доступні в Німеччині через офіційні магазини.

У свою чергу, Motorola заявила про те, що продовжить тяжбу з Apple в суді і постарається добитися відновлення заборони.

Судова тяжба між Motorola і Apple триває з 2010 р. Весь цей час компанії продовжують обмінюватися зустрічними позовами, звинувачуючи один одного в порушенні патентних прав. Позови Motorola були висунуті практично проти всіх продуктів Apple.

Apple - американська компанія, яка займається виробництвом програмного забезпечення, персональних комп'ютерів серії Mac, аудіоплеєрів iPod, смартфонів iPhone і планшетних пристроїв iPad. Штат компанії складає близько 35 тис. чоловік. Штаб-квартира корпорації знаходиться в м.Купертіно (штат Каліфорнія).

Нагадаємо, що чистий прибуток американської високотехнологічної корпорації Apple - виробника смартфонів iPhone і планшетних комп'ютерів iPad - в I кварталі 2011-2012 фінансового року (завершився 31 грудня 2011 р.) підскочив більш ніж у 2 рази - до 13,06 млрд дол. з 6 млрд дол. за той же період роком раніше.

Компанія Motorola Solutions з'явилася на початку 2011 р. після реорганізації Motorola Inc., колись одного з лідерів телекомунікаційної індустрії. Колишня Motorola розділилася на дві незалежні компанії - Motorola Solutions і Motorola Mobility Holdings. Перша успадкувала від Motorola активи з фокусом на обслуговуванні комерційних замовників (виробництво сканерів штрих-кодів, приймачів, обладнання для бездротових мереж). Друга спеціалізується на споживчих комунікаційних пристроях. У серпні 2011 р. інтернет-гігант Google оголосив про намір купити Motorola Mobility за 12,5 млрд дол.