ua en ru

Німецькі лікарі прибули на територію Качанівської колонії

Німецькі лікарі, які перебувають в Україні, прибули на територію Качанівської колонії Харкова, де відбуває покарання колишня прем 'єр-міністр Юлія Тимошенко. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Раніше сьогодні лікарі, на чолі з керівником берлінської клініки "Шаріте" професором Карлом Максом Айнгойплем відвідали лікарню Південної залізниці Харкова, де МОЗ України пропонує лікувати Юлію Тимошенко. Журналістів та правників не допустили до лікарні.

Під стінами колонії, очікуючи на німецьких лікарів, захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко повідомив, що Тимошенко наполягатиме на лікуванні саме незалежними лікарями.

На запитання кореспондента радіо "Свобода", чи в разі, якщо фахівці визнають харківську лікарню такою, що відповідає необхідним нормам, за яких можна лікувати діагноз цієї пацієнтки, Власенко відповів, що Тимошенко погодиться на лікування в цій лікарні лише в тому разі, якщо цей курс лікування проводитимуть незалежні лікарі, серед яких, зокрема, і професор Микола Поліщук - знаний в Україні фахівець.

Раніше сьогодні в аеропорту Харкова професор Карл Макс Айнгойпль заявив, що, враховуючи результати медогляду, проведеного іноземними лікарями ще в лютому, якби процес над Тимошенко тривав у Німеччині, вона участь у засіданнях не брала б.

Німецькі лікарі мають намір обстежити Юлію Тимошенко.

Всі ці результати, за словами Айнгойпля, вони підсумують і протягом 2-3 днів оприлюднять.

На запитання кореспондента радіо "Свобода", чи обговорювали з ними можливе лікування Тимошенко у Німеччині, очільник клініки "Шаріте" прямо не відповів, однак наголосив, що фахівці цього медзакладу готові прийняти Тимошенко за будь-якої нагоди.