ua en ru

Німецькі спецслужби повідомили про плани Путіна щодо дестабілізації ситуації в Німеччині

Німецькі спецслужби повідомили про плани Путіна щодо дестабілізації ситуації в Німеччині Фото: з допомогою пропаганди Путін розраховує розколоти Німеччину

Спецслужби ФРН стурбовані тим, що в середовищі російських німців спостерігається "високий мобілізаційний потенціал"

Німецькі спецслужби під час секретної засідання парламентського контрольного органу Бундестагу попередили про спроби Кремля дестабілізувати ситуацію в країні з допомогою пропаганди. Про це пише The Huffington Post.

За даними німецької розвідки, з допомогою цього плану президент Росії Володимир Путін розраховує розколоти Німеччину.

В якості прикладу роботи російської пропаганди був наведений випадок з нібито зґвалтованої мігрантом російської дівчинкою Лізою, який виявився вигадкою, проте дав російським ЗМІ відмінний привід, щоб звинуватити німецькі влади та ЗМІ у тому, що ті приховують проблеми з біженцями.

При цьому велике занепокоєння спецслужб викликала те, що, як виявилося, в середовищі російських німців, яких у ФРН в цілому налічується більше двох мільйонів, спостерігається "високий мобілізаційний потенціал".
Так, після "файка" про зґвалтовану Лізі в Берліні на демонстрацію проти злочинів іноземців вийшло близько 700 чоловік, в основному, російського походження, об'єднаних, як вважають співробітники німецьких спецслужб, під наглядом розвідки РФ.

За словами заступника голови зовнішньої розвідки Німеччини Гідо Мюллер, Кремль свідомо використовує ЗМІ, щоб дискредитувати Німеччину і федеральний уряд. Як приклад було наведено інтерв'ю з російськими німцями, які, нібито, повернулися в РФ, тому що з-за біженців ФРН більше не безпечна.

Нагадаємо, в кінці лютого Німецька службу розвідки BND і Федеральне відомство з охорони конституції за дорученням уряду ФРН почали перевіряють, чи не вдається Росія до методів радянського КДБ з метою вплинути на політичні дебати та суспільну думку в Німеччині.