ua en ru

У Європарламенті ініціюють передачу оборонної зброї Україні

У Європарламенті ініціюють передачу оборонної зброї Україні Фото: Міхаель Ґалер виступив за надання Україні зброї

На цьому наголосили Міхаель Ґалер і Ельмар Брок

Євродепутат від німецької партії CDU Міхаель Ґалер у зв’язку загостренням ситуації на Донбасі висловив думку про те, що українській стороні необхідно передати розвідувальне спорядження та оборонну зброю. Про це повідомляє Польське радіо.

Зазначено, що подібну точку зору висловив керівник комісії закордонних справ у Європейському Парламенті Ельмар Брок. Водночас німецький політик висловив застереження, що постачання оборонної зброї має бути реалізовано так, аби Росія не визнала це за порушення мирного порозуміння в Мінську.

Своєю чергою євродепутат німецьких "Зелених" Ребекка Гармс закликала уряди Євросоюзу до реального погляду на проблему відповідальності за загострення воєнної ситуації. Звинувачення у відповідальності за інциденти однаковою мірою сепаратистів і Києва, - це, на її думку, "не прийнятно" і послаблює волю до реформ в Україні.


За інформацією Frankfurter Allgemeine Zeitung, представики CDU, SPD і "Зелених" проти послаблення чи взагалі скасуванню санкцій проти Росії.

У проведеному журналістами дослідженні документів, що їх оформили спостерігачі ОБСЄ з 16 квітня по 31 липня, виходить, що сепаратисти набагато більше порушували перемир’я, ніж солдати української армії.

Німецькі журналісти звертають увагу, що сепаратисти значно частіше, ніж урядові війська перешкоджали, чи й взагалі не давали спостерігачам здійснювати контроль у рамках місії ОБСЄ.

Однак у МЗС Німеччини вважають, що рапорти ОБСЄ не дозволяють однозначно оцінити, хто винен у порушенні перемир’я на Донбасі. Там вважають, що постачання навіть оборонної зброї не сприятиме вирішенню конфлікту.

Нагадаємо, керівник німецької дипломатії Франк-Вальтер Шнайнмаєр має зустрітися 15 серпня з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим, із яким планує обговорити ситуацію в Україні.