ua en ru

Німецькі депутати виступили проти газопроводу "Північний потік-2"

Німецькі депутати виступили проти газопроводу "Північний потік-2" Фото: будівля Бундестагу (pixabay.com)

На думку німецьких парламентарів, "Північний потік-2" може розколоти Євросоюз

Будівництво газопроводу "Північний потік-2" може призвести до розколу Європейського союзу. Про це йдеться у спільній статті депутатів німецького Бундестагу і Європарламенту, опублікованій на сайті Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Зокрема, автори статті відзначають, що політика Євросоюзу у сфері енергетики та солідарність з партнерами суперечать будівництву другої черги газопроводу "Північний потік-2", який за задумом має бути прокладений в обхід України. Парламентарії відзначають, що реалізація проекту може призвести до "розколу всередині ЄС і втраті довіри".

У статті окрема увага приділяється супротиву будівництву "Північного потоку-2" у Швеції, Данії, Польщі, країнах Балтії та Словаччині, які аргументують свою позицію побоюваннями за енергетичну безпеку. Крім того, депутати закликають новий уряд Німеччини публічно заявити про свою позицію щодо "Північного потоку-2".

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що "Північний потік-2" не загрожує енергетичній безпеці Європи, а Берлін розглядає новий газопровід виключно як бізнес-проект, за допомогою якого російський газ буде доставлятися по дну Балтійського моря до Німеччини.