ua en ru

Німецькі банки готові пролонгувати грецькі держоблігації на суму в 3,2 млрд євро

Німецькі банки готові взяти участь в новій програмі фінансової допомоги Греції і готові пролонгувати грецькі держоблігації на суму в 3,2 млрд євро, повідомив сьогодні міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле за підсумками закритої наради з головами німецьких кредитних організацій. Зараз подальші деталі угоди, досягнутої між урядом Німеччини і німецькими банками, невідомі, хоча глава Deutsche Bank Йозеф Акерман повідомив, що за основу співпраці за програмою фінансової допомоги Афінам буде взято французький план, передає РБК.
Нагадаємо, на початку цього тижня французькі банки погодилися на реструктуризацію грецьких боргових зобов'язань через обмін існуючих облігацій на нові бонди з віддаленим терміном погашення. За словами Президента Франції Ніколя Саркозі, французьким банкам будуть запропоновані нові 30-річні держоблігації Греції зі ставкою купону, рівній ставці, під яку Греція отримує фінансову допомогу від партнерів по єврозоні, плюс премія, заснована на майбутніх темпах зростання грецького ВВП. Тоді ж джерела в німецьких банківських колах повідомили, що банки ФРН вивчають можливість участі в рефінансуванні грецьких зобов'язань по "французькій моделі".
Німецькі і французькі банки, згідно з даними Bank of International Settlements, є найбільшими утримувачами грецьких держоблігацій.