ua en ru

Німецька RWE Dea AG вивчить український шельф Чорного моря

НАК "Нафтогаз України" і німецька RWE Dea AG 28 вересня підписали меморандум про співпрацю при вивченні території спільного інтересу на шельфі Чорного моря і збільшенні видобутку вуглеводнів в Україні. Документ був підписаний у ході візиту делегації "Нафтогазу" і "Чорноморнафтогазу" до Гамбурга, повідомила прес-служба "Нафтогазу".

Заступник голови правління "Нафтогазу" Вадим Чупрун поінформував, що меморандум стосується в основному шельфу Чорного моря, подальші переговори будуть проведені в середині жовтня 2011 р. у Києві. "У попередньому проекті угоди ми вже прописали конкретні територіальні інтереси і проставили координати. Але, оскільки у них з'явилися нові ввідні, нові "хотєлки", ми вирішили таким чином: 15-17 жовтня приїжджає їхня робоча група, будемо працювати над тим, щоб піти на зустріч і розширити територію наших інтересів з дослідження вуглеводнів у шельфі Чорного моря в районі площі Суботіна", - заявив він.

Голова правління ДАО "Чорноморнафтогаз" Валерій Ясюк в червні 2011 року заявив, що держкомпанія і концерн RWE вивчають можливість подачі спільної заявки на ліцензію однієї з прикерченських ділянок на шельфі Чорного моря.

"Чорноморнафтогаз" здійснює роботи з освоєння українських шельфів Чорного і Азовського морей. Підприємство також видобуває вуглеводні на родовищах, розташованих в Криму, експлуатує розташовані на півострові Глібовське ПХГ і магістральні газопроводи. 100% акцій ДАО знаходяться в управлінні НАК "Нафтогаз України".