ua en ru

Німецька розвідка підрахувала, що Росія 4 роки зможе витримувати санкції Заходу, - ЗМІ

За підрахунками Федеральної розвідувальної служби Німеччини, Росія має достатньо фінансових коштів для того, щоб витримати санкції Європейського союзу і США протягом близько чотирьох років.

За підрахунками Федеральної розвідувальної служби Німеччини, Росія має достатньо фінансових коштів для того, щоб витримати санкції Європейського союзу і США протягом близько чотирьох років, передає Deutsche Welle з посиланням на німецьке видання Bild am Sonntag.

За підрахунками німецької розвідки, грошові резерви Російської Федерації у вересні склали близько 22 трлн 622 млрд руб., що приблизно дорівнює 619 млрд дол., повідомляє Bild am Sonntag. Це становить близько 162% державних видатків на поточний рік. Оскільки державний борг Росії становить лише 13%, то країна здатна витримати ще близько чотирьох років без оголошення державного банкрутства, вважають в німецькій розвідці.

Надані розвідкою цифри вище тих, які були оприлюднені раніше, пише Reuters. Досі в ЗМІ зазначалося, що станом на початок жовтня валютні резерви Росії становили близько 455 млрд дол. Протягом останніх тижнів Росія неодноразово використовувала свої валютні резерви для підтримки курсу рубля, який почав різко падати.

Нагадаємо, ЄС і США ввели економічні санкції проти Росії через ситуацію на Сході України, що ускладнило доступ РФ до міжнародних ринків капіталу.