ua en ru

Німецька поліція: двоє затриманих не пов’язані з атаками в Брюсселі

Німецька поліція: двоє затриманих не пов’язані з атаками в Брюсселі Фото: поліція Німеччини не довела зв'язок затриманих з брюссельськими терактами

Наразі чоловіків залишили під вартою

Німецькі правоохоронці не встановили причетність двох заарештованих осіб до терактів у аеропорту та метро Брюсселя. Про це заявили у суботу, 26 березня, у федеральній прокуратурф Німеччини, передає DW.

Попередньо очікувалося, що у мобільному телефоні затриманого у середу у Гіссені 28-річного марокканця буде ім'я Халіда аль-Бакрауї. Правоохоронці Бельгії вважають марокканця смертником, який підірвав себе на станції метро "Маальбек" у Брюсселі.

Виявилося, що затриманий насправді переписувався з кимось, чиє ім'я пишеться майже так само, як і Бакрауї, повідомляє AFP. Але прокуратура залишила його під вартою через інші порушення закону, проте не пов'язані із Брюсселем.

Заарештованого у четвер у Дюссельдорфі послідовника ультраконсервативної салафістської течії ісламу підозрювали у зв'язках з одним із братів Бакрауї. Втім, після обшуку його будинку, робочого місця та перевірки мобільного не знайшлося доказів його зв'язку із нападами у Бельгії, повідомили у поліції агентству dpa. Чоловік також залишається під вартою до подальшого з'ясування обставин.

Нагадаємо, у Бельгії через загрозу безпеки скасували марш пам'яті жертв терактів.