ua en ru

Німецька контррозвідка допускає втручання Росії у передвиборчу кампанію в ФРН

Німецька контррозвідка допускає втручання Росії у передвиборчу кампанію в ФРН Фото: глава контррозвідки Німеччини Ханс-Георг Маасен

РФ хоче вплинути на процес прийняття рішень на виборах у Німеччині

Німеччина стурбована, що Російська Федерація може спробувати втрутитися в процес національних виборів у Німеччині в 2017 році. Про це заявив глава контррозвідки Німеччини Ханс-Георг Маасен, повідомляє Reuters.

За словами Маасена, може статися ситуація, аналогічна історії дівчинки Лізи, нібито викраденої і зґвалтованої мігрантами, що сталася в 2016 році.

"Це може статися ще раз у наступному році, і ми стурбовані...У нас склалося враження, що це є частиною гібридної загрози, яка націлена вплинути на громадську думку і процес прийняття рішень", - сказав він.

Крім того, повідомляється, що Служба розвідки Франції також попереджає про можливе російське втручання у виборчу кампанію у Франції, яка почнеться навесні 2017 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер офіційно став кандидатом на посаду президента Німеччини.