ua en ru

Німецька компанія пропонує Україні купувати газ по 300 дол./тис. куб. м, - "Нафтогаз"

Німецька компанія пропонує Україні купувати природний газ за ціною близько 300 доларів за 1 тис. куб м.

Німецька компанія пропонує Україні купувати природний газ за ціною близько 300 доларів за 1 тис. куб м. Про це заявив в ході засідання Кабінету міністрів глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз ціни в Європейському союзі, незважаючи на більшу відстань транзиту і великі витрати "Газпрому" на постачання газу в ці країни, набагато нижче, ніж ті ціни, на яких наполягає російська сторона... Німецька компанія пропонує українським споживачам, у тому числі "Нафтогазу України" купити газ за ціною близькою до 300 доларів за 1 тис куб м", - заявив Коболєв.

При цьому він не уточнив назву компанії.

Нагадаємо, Україна 14 травня уклала контракт з однією з найбільших європейських газових компаній, яка буде здійснювати постачання газу в Україну реверсом з Угорщини. При цьому назва європейської компанії та умови контракту "Нафтогаз" не розкриває, посилаючись на конфіденційність. Початок реверсу повинно було початися з 21 травня.

Таким чином, станом на 15 травня в України були укладені контракти з двома постачальниками газу з Європи. Один з них - німецька компанія RWE, газ якій йде в Україну через Польщу.

Україна також домовилася про реверс газу через Словаччину, початок якої очікується до осені. Однак "Нафтогаз" поки не уклав контракт з постачальником за цим напрямом.