ua en ru

В нелегальних пунктах обміну валют Києва вилучено 3,7 млн дол. і 10 млн грн

В нелегальних пунктах обміну валют Києва вилучено 3,7 млн дол. і 10 млн грн Фото (прокуратура Києва): вилучені грошові кошти

Також вилучено автоматичну вогнепальну зброю з набоями

В нелегальних пунктах обміну валют у Києві співробітники правоохоронних органів вилучили понад 3,7 млн дол. і 10 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"Працівниками прокуратури міста Києва спільно з працівниками слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ГФС в місті Києві та ГУ МВС України в черговий раз задокументовано та викрито діюча на території столиці незаконна мережу пунктів обміну іноземної валюти", - йдеться в повідомленні.

Так, під час проведення 5 серпня обшуків за місцем розташування пунктів обміну валют, приміщень і автомобілів, які використовуються причетними до незаконної діяльності особами, вилучена документація щодо здійснення валютно-обмінних операцій, автоматичну вогнепальну зброю з набоями та грошові кошти в сумі понад 3,7 млн дол. і 10 млн грн.

"Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 212 КК України, тобто ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, особами, які надають незаконні послуги з обміну валют, не виплачуючи при цьому встановлені законом податки", - зазначили в прокуратурі.

В нелегальних пунктах обміну валют Києва вилучено 3,7 млн дол. і 10 млн грн

Фото: вилучені гроші

В нелегальних пунктах обміну валют Києва вилучено 3,7 млн дол. і 10 млн грн

Фото: вилучена зброя

Нагадаємо, в Івано-Франківській обл. СБУ вилучила з незаконного обігу ядерні матеріали.