ua en ru

Невідомі намагалися заблокувати офіс "Нафтогазвидобування"

Невідомі намагалися заблокувати офіс ЗАТ "Нафтогазвидобування", повідомляють співробітники компанії.

Згідно з повідомленням, сьогодні близько 12:00 в будинок, що знаходиться в Києві за адресою вул. Костянтинівська 15, з боку пожежного входу увійшла група з близько 10 осіб в цивільному одязі. Вони заблокували 5-й поверх, де розташований безпосередньо офіс "Нафтогазовидобування", сходи і центральний вхід. Нападаючі погрозами змусили співробітників компанії покинути приміщення, "щоб потім у людей не було неприємностей".

Після цього група зайшла в кабінет в.о. директора підприємства Валерія Боришполя і намагалася змусити його змінити компанію, що надає охоронні послуги АТ "Нафтогазодобування". На думку експертів, такі дії, як правило, вживають на першому етапі рейдерської атаки з метою отримати доступ до установчої та фінансової документації, зазвичай зберігається в центральному офісі.

Як показують запису системи внутрішнього спостереження, у складі увійшла через пожежний вихід групи осіб знаходився один з акціонерів АТ "Нафтогазодобування" - екс-міністр транспорту Микола Рудьковський. За інформацією ряду ЗМІ, його підозрюють в організації спроби рейдерського захоплення цієї компанії.

Нагадаємо, директор АТ "Нафтогазодобування" Олег Семинський зник на початку лютого, за фактом його исчезнования заведено кримінальну справу за статтею "Умисне вбивство". В цей же час ТОВ "Укрземресурс" подало позов про стягнення з компанії 66,7 млн грн. Андрій Семидідько, директор Антирейдерського союзу підприємців України кваліфікував цей факт як симптом спроби рейдерського захоплення: "Особливу увагу слід залучити до того, що позивач (підприємство "Укрземресурс"), який висунув судовий позов, і "Нафтогазодобування", підприємство, яке відповідає за позовом, є пов'язаними компаніями в особі Миколи Рудьковського, колишнього міністра транспорту. І там, і там, за інформацією ЗМІ, він є бенефіціаром. Тобто в обох цих компаніях він контролює певні корпоративні права. Виникає питання - для чого? Чому власник одного підприємства намагається стягнути гроші з іншого свого підприємства? Очевидно, що все це робиться з метою подальшого перехоплення управління, подальшого відчуження майна та подальшого збільшення своєї частки в спільному капіталі".

В даний час в офісі АТ "Нафтогазодобування" знаходяться співробітники правоохоронних органів - "Беркут" і слідчо-оперативна група Подільського УВС м. Києва. Від імені наглядової ради компанії подано офіційну заяву за фактом спроби захоплення центрального офісу підприємства, розпочато розслідування, за підсумками якого буде ухвалено рішення про необхідність порушення кримінальної справи.