ua en ru

Негативне торгове сальдо залишається основним ризиком стабільності економіки України в умовах другої хвилі кризи, - нардеп

Негативне торгове сальдо залишається основним ризиком стабільності економіки України в умовах другої хвилі кризи. Про це в ході прес-конференції заявив заступник Бюджетного комітету Верховної Ради України, народний депутат фракції Партії регіонів Владислав Лук'янов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Поточна ситуація в економіці дозволяє говорити, що українська економіка готова вистояти в разі другої хвилі кризи. Всі макроекономічні показники бачать стабільно: зростають обсяги виробництва, реальний ВВП, збільшується зайнятість. Рівень безробіття з нинішніх 8-8,2% знизиться до 7,9 -7,6% до кінця 2012 року", - сказав він.
За його словами, основним ризиком економічної стабільності залишається "негативне торговельне сальдо... імпорт перевищує експорт в абсолютних обсягах. Тому Кабмін розробив програму імпортозаміщення, починаючи з енергоносіїв, закінчуючи всією лінійкою імпорту. В ситуації кризи на фінансових ринках, негативний баланс суттєво може вразити нашу економіку", - вважає він.