ua en ru

Нафтові ф'ючерси напередодні виходу даних щодо трудової зайнятості в США залишаються в негативній ціновій зоні

Нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet перед виходом даних щодо трудової зайнятості в США залишаються в негативній ціновій зоні. Станом на 16:24 мск ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (грудень) - 109,57 (-0,29) при діапазоні котирувань 109,21-109,87;
- Light, Sweet Crude Oil (грудень) - 96,41 (-0,36) при діапазоні котирувань 96,35-96,99.

Глобальні ринки сьогодні чекають свіжих даних з США про стан справ на ринку праці. Тим часом аналітики прогнозують, що за підсумками звітного тижня, що завершився 25 жовтня, в США число первинних звернень за посібником з безробіття знизилося на 9 тис. - з 350 тис. до 341 тис. звернень.

З початку дня нафта на біржах дешевшає. Негативна динаміка в цінах по операціях з нафтовими ф'ючерсами багато в чому обумовлена прийнятим напередодні рішенням керівництва ФРС США про необхідність продовжувати програму монетарного стимулювання американської економіки. Рішення монетарної влади США стало підтвердженням того, що американська економіка ще недостатньо зміцніла після кризи 2008 р., і тим самим сприяло формуванню побоювань можливого ослаблення попиту на енергоносії, вважають біржові експерти.

Разом з тим тиск на ринок нафтових ф'ючерсів сьогодні продовжує надавати інформація про подальше збільшення в США комерційних запасів сирої нафти, які стабільно ростуть вже шість тижнів поспіль. Як випливає з матеріалів Міністерства енергетики США, за період 13 вересня - 25 жовтня комерційні запаси сирої нафти в країні виросли на 28,2 млн бар. і зараз знаходяться на найвищому рівні більш ніж за чотири місяці - 383,9 млн бар. У тому числі за останній звітний тиждень, який завершився 25 жовтня, нафтові запаси в США збільшилися на 4,1 млн бар., що перевищило прогноз галузевих експертів майже на 500 тис. бар.

Напередодні нафта на біржах в Нью-Йорку і в Лондоні показала різноспрямовану цінову динаміку. Так, за підсумками торгів 30 жовтня офіційна ціна нафти WTI (light Sweet) впала на 1,4% і відновила свій майже чотиримісячний мінімум, встановившись нижче позначки 96,8 дол./бар. Тим часом офіційна ціна нафти Brent напередодні подорожчала на 0,8% і досягла максимуму за шість торгових днів - 109,86 дол./бар.