ua en ru

Нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent торгуються сьогодні без загальної тенденції

Нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent торгуються без загальної тенденції. Котирування Brent знижуються, в той час як котирування Light Sweet зберігають слабке зростання.
Станом на 15:00 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (грудень) - 112,00 (-0,23) при діапазоні котирувань 111,25-113,86;
- Light, Sweet Crude Oil (листопад) - 87,04 (+0,24) при діапазоні котирувань 86,59-88,18.
Нафтовий ф'ючерс Brent потроху дешевшає через його технічних продажів, чому додатково сприяє зміцнення позицій долара на FOREX. На фондовому ринку Європи провідні індекси в даний час знижуються. На відкритті фондових торгів в США також очікується зниження основних індексів, що чинить додатковий тиск на котирування Brent.
Котирування нафти WTI сьогодні вперше за місяць перевищили позначку 88 дол./бар., через що інтерес до покупок ф'ючерсу Light Sweet теж ослаб. Однак значна різниця в цінах між нафтою Brent і WTI дозволяє продовжувати покупки ф'ючерсу Light Sweet за рахунок проведення арбітражних угод. Так, трейдери продають ф'ючерс Brent і Light Sweet купують, маючи при цьому позитивну цінову різницю.
Відзначимо, за минулий торговий тиждень (10-14 жовтня 2011 р.) офіційна ціна нафти WTI підвищилася на 3,82 дол./бар., або на 4,6%, а барель нафти Brent (з урахуванням завершення контрактного періоду по листопаду) став дорожче на 6,53 дол., або на 6%. У тому числі за підсумками торгів 14 жовтня ц.р. ціни на нафтові ф'ючерси виросли більш ніж на 3% і досягли максимальних значень приблизно за чотири тижні. При цьому офіційна ціна нафти Brent перевищила офіційну ціну нафти WTI майже на 25,5 дол.