ua en ru

Нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent торгуються 24 жовтня в плюсовій ціновій зоні

Нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent торгуються з початку дня в плюсовій ціновій зоні. Станом на 13:35 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (грудень) - 110,52 (+0,96) при діапазоні котирувань 109,32-110,94;
- Light, Sweet Crude Oil (грудень) - 88,10 (+0,70) при діапазоні котирувань 87,00-88,65.
Позитивна динаміка в цінах по операціях багато в чому обумовлена обстановкою на міжнародному валютному ринку FOREX. Долар з початку дня не зміг істотно зміцнити свої позиції, зберігши привабливі умови для продовження спекулятивних покупок нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США. Сьогодні індекс долара для шести провідних світових валют тримається трохи вище позначки 76,6 пункту після того, як 21 жовтня цей індикатор вперше за п'ять тижнів встановилася нижче позначки 77,5 пункту.
На фондових майданчиках Європи провідні індекси сьогодні в основному ростуть, що теж сприяє покупкам нафтових ф'ючерсів. Позитивний вплив на ринки має інформація про те, що на саміті Євросоюзу (ЄС) лідери провідних країн досягли певного прогресу в вироблення спільного плану з подолання бюджетно-боргової кризи. Зокрема, за підсумками зустрічі була досягнута домовленість про обсяги рекапіталізації банківського сектора ЄС.
За минулий торговельний тиждень (17-21 жовтня) ціни на нафтові ф'ючерси змінилися різноспрямовано. Офіційна ціна нафти WTI підвищилася за торговельний тиждень на 0,6 дол./бар., або на 0,7%, а барель нафти Brent подешевів за торговельний тиждень на 2,64 дол., або на 2,3%.
У тому числі, за підсумками останнього торгового дня минулого тижня (21 жовтня) ціна нафти WTI (Light Sweet) підвищилася на 1,3% і досягла максимального значення за три торгові дні, встановившись вище 87 дол./бар. В той же час нафта Brent трохи подешевшала, але втрималася за підсумками торгів вище цінової позначки 109,5 дол./бар.